Bananowa raita

    Bananowa raita

    1polubienie
    10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Oto łatwe w przygotowaniu dipy i sosy, które mogą wzbogacić “danie z jednego garnka”. Guacamole i indyjska raita to pyszne i łatwe do przygotowania dodatki, a domowej roboty sos winegret wzbogaci smak każdej sałatki.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 duży banan, pokrojony w plasterki
    • 150 g naturalnego, niskotłuszczowego jogurtu
    • 1 łyżka świeżej mięty, posiekanej
    • 1 łyżeczka płynnego miodu
    • szczypta mielonej papryki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Wymieszać plasterki banana z jogurtem, dodać miętę i miód. Posypać mieloną papryką. Można też przyrządzić raitę ogórkową: zamiast banana użyć ⅓ ogórka pokrojonego w kostkę, dodać 1 zgnieciony ząbek czosnku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis