Tatar z łososia

    Tatar z łososia

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Fantastyczna przystawka na piątek! Świeżutki łosoś z kaparami i czarnymi oliwkami skropiony cytryną jest wyśmienity.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 200 g świeżego łososia
    • 2 łyżki kaparów
    • 2 garście czarnych oliwek
    • 1 cebula
    • 1 cytryna

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Posiekać łososia, posiekać cebulę, posiekać oliwki, posiekać kapary.
    2. W filiżance ułożyć następujące warstwy: oliwki, cebula, łosoś, cebula, łosoś. Odwrócić filiżankę nad talerzem, tak aby powstała piramidka z łososia.
    3. Obok piramidy z łososia położyć kapary i kawałek cytryny do skropienia łososia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis