Zapiekanka z kiełbasy i ziemniaków

    (269)
    1 godz. 45 min

    Łatwa wersja klasycznej zapiekanki z ziemniaków, która zawiera bardzo delikatną w smaku kiełbasę. Polecam na lunch lub obiad.


    Zrobione przez 250 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 300 ml kremu z pieczarek z puszki lub kartonika
    • 500 ml (2 szkl.) mleka
    • 1 łyżka rozgniecionego czosnku
    • 1 łyżeczka soli
    • 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
    • 500 g kiełbasy wieprzowej pokrojonej w cienkie plasterki
    • 4 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.30min.  ›  Gotowe w: 1godz.45min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 190°C.
    2. W dużej misce wymieszać zupę z mlekiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Wmieszać ziemniaki i kiełbasę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego o wymiarach 17x27 cm.
    3. Piec w nagrzanym piekarniku przez 90 minut lub do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (269)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis