Wykwintna sałatka z tuńczyka

    (44)

    Połączenie zielonych oliwek, migdałów i kaparów z typowymi składnikami sprawia, że ta sałatka z tuńczyka jest wyjątkowo smaczna.


    Zrobione przez 49 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 350 g tuńczyka w wodzie z puszki, odcedzonego i rozdrobnionego
    • 2 zielone cebulki, drobno posiekane
    • 1 łodyga selera naciowego, pokrojona w kostkę
    • 55 g (1/4 szklanki) zielonych oliwek nadziewanych papryką pimento, posiekanych
    • 2 łyżki kaparów, posiekanych
    • 25 g (1/4 szklanki) migdałów blanszowanych w słupkach
    • kilka kropel sosu Worcestershire
    • 120 ml (1/2 szklanki) majonezu
    • 60 g (1/4 szklanki) kwaśnej śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W misce wymieszać tuńczyka z zieloną cebulką, selerem, zielonymi oliwkami, kaparami i migdałami.
    2. W innej małej misce wymieszać majonez ze śmietaną i sosem Worcestershire.
    3. Wymieszać sos z mieszanką z tuńczykiem. Podawać na liściach sałaty lub z rogalikiem, jako kanapka z sałatką z tuńczyka.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (44)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis