Kukurydza z grilla

    Kukurydza z grilla

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 474 osoby

    Jest to prosta metoda grillowania całych kolb kukurydzy. Kukurydza będzie bardzo smaczna i miękka.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 kolb kukurydzy
    • 6 łyżek masła o temperaturze pokojowej
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać grill do wysokiej temperatury i lekko posmarować ruszt olejem.
    2. Liście kukurydzy odsunąć od kolby i usunąć jedwabiste nici. Położyć na kolbie 1 łyżkę masła, posypać solą i pieprzem i z powrotem naciągnąć liście.
    3. Zawinąć każdy kaczan szczelnie w folię aluminiową i położyć na przygotowanym grillu. Piec około 30 minut, obracając od czasu do czasu, aż kukurydza będzie miękka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis