Surówka z białej kapusty

    Surówka z białej kapusty

    24polubienia
    50min.


    Zrobione przez 147 osób

    Przepis ten dała mi teściowa. Chyba żaden rodzinny obiad nie mógłby się obyć bez tej pysznej surówki!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 średnia główka poszatkowanej białej kapusty
    • 1 grubo starta marchewka
    • 500 ml (2 szklanki) majonezu
    • 235 ml (1 szklanka) octu jabłkowego
    • 100 g (1/2 szklanki) cukru
    • 3 łyżki suszonej cebuli
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. W dużej misce wymieszać poszatkowaną kapustę z grubo startą marchewką.
    2. W osobnym naczyniu starannie wymieszać majonez z octem, cukrem i suszoną cebulą.
    3. Polać kapustę sosem i dobrze wszystko wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    KatarzynaBabczyńska
    10

    super surowka polecam smak poezja - 20 mar 2014

    Moss
    autor:
    3

    Nie znoszę surówek, które pływają w majonezie tak ja ta. Wygląda bardzo nieapetycznie. - 14 paź 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis