Surówka z białej kapusty

    (150)
    50 min

    Przepis ten dała mi teściowa. Chyba żaden rodzinny obiad nie mógłby się obyć bez tej pysznej surówki!


    Zrobione przez 154 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 średnia główka poszatkowanej białej kapusty
    • 1 grubo starta marchewka
    • 500 ml (2 szklanki) majonezu
    • 235 ml (1 szklanka) octu jabłkowego
    • 100 g (1/2 szklanki) cukru
    • 3 łyżki suszonej cebuli
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. W dużej misce wymieszać poszatkowaną kapustę z grubo startą marchewką.
    2. W osobnym naczyniu starannie wymieszać majonez z octem, cukrem i suszoną cebulą.
    3. Polać kapustę sosem i dobrze wszystko wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (150)

    Komentarze po polsku (2)

    KatarzynaBabczyńska
    10

    super surowka polecam smak poezja  -  20 mar 2014

    Moss
    autor:
    3

    Nie znoszę surówek, które pływają w majonezie tak ja ta. Wygląda bardzo nieapetycznie.  -  14 paź 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (9)