Słodka kiełbasa

    Słodka kiełbasa

    1polubienie
    1godz.15min.


    Zrobione przez 50 osób

    Moja rodzina stale przygotowuje to danie - jest tak pyszne. Polecam spróbować najpierw z kiełbasą wieprzową, bo my tak zwykle robiliśmy. Teraz lubię używać kiełbasę z indyka, ponieważ jest nieco zdrowsza.

    Składniki
    ilość sztuk: 6 

    • 450 g ugotowanej kiełbasy, pokrojonej w plastry grubości 0,5 cm
    • 450 g gęstego sosu żurawinowego
    • 1 puszka (400 g) ananasa w kawałkach w gęstym syropie

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C.
    2. Plasterki kiełbasy włożyć do naczynia żaroodpornego o wymiarach 23x33 cm. W średniej misce wymieszać sos żurawinowy z kawałkami ananasa. Zalać tym kiełbasę i wymieszać, aby się dobrze pokryła.
    3. Piec około 1 godzinę w rozgrzanym piekarniku, lub do momentu gdy sos zgęstnieje.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis