Słodka bułka paryska na miodzie

    Słodka bułka paryska na miodzie

    Zapisz do ulubionych
    3godz.5min.


    Zrobione przez 166 osób

    Jest to lekko chrupiąca i lekko słodka bułka paryska, która każdemu przypadnie do gustu. Kiedy piekę chleb, lubię skropić go nieco miodem. Jest wtedy taaaaki pyszny!

    Składniki
    ilość sztuk: 12 

    • 180 ml (3/4 szklanki) wody
    • 2 łyżeczki miodu
    • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
    • 2/3 łyżeczki soli
    • 2/3 łyżeczki cukru
    • 275 g (2 szklanki) mąki chlebowej
    • 1 i 1/2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży
    • 1 łyżka miodu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Włożyć składniki do automatu do chleba zgodnie z instrukcjami producenta. W trakcie cyklu pieczenia skropić ewentualnie miodem.

    Wszystko o...

    Chcesz wiedzieć więcej o drożdżach? Przeczytaj nasz poradnik "Drożdże", w którym opisujemy różnice między różnymi ich rodzajami, podajemy przeliczniki i dajemy kilka ciekawych wskazówek jak z nimi postępować!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

    Podobne kategorie