Letnia sałatka z tuńczykiem i makaronem

    Letnia sałatka z tuńczykiem i makaronem

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 24 osoby

    Jest świeża, lekka, smaczna i zdrowa. (Wariacje: jeżeli nie jest się wielkim fanem tuńczyka, tak jak ja, można dodać 215 g łososia z puszki, po odcedzeniu wody i rozdrobnieniu.)

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 250 ml (1 szklanka) majonezowego sosu sałatkowego
    • 1 łyżeczka suszonego koperku
    • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
    • 200 g ugotowanego makaronu kolanka
    • 175 g tuńczyka z puszki, odsączonego
    • 90 g (1 szklanka) różyczek brokuła
    • 130 g (1 szklanka) drobno pokrojonej marchewki
    • 120 g (1 szklanka) selera naciowego pokrojonego w plasterki
    • 135 g (1 szklanka) ogórka - obranego, oczyszczonego z nasion i drobno pokrojonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W dużej misce wymieszać sos z koperkiem i mielonym czarnym pieprzem. Dodać makaron, tuńczyka, brokuły, seler i ogórka i dobrze wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce do czasu podania.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis