Sałatka z tuńczykiem

    Sałatka z tuńczykiem

    6polubień
    15min.


    Zrobione przez 244 osoby

    Podawać na zielonej sałacie lub między dwoma kromkami chleba z sałatą. Oprószyć odrobiną papryki, aby dodać trochę smaku i koloru.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 175 g tuńczyka z puszki, odsączonego
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 30 g (1/4 szkl.) drobno pokrojonego selera naciowego
    • 120 ml (1/2 szkl.) majonezu
    • 0,5 łyżeczki soku z cytryny
    • 40 g (1/4 szkl.) drobno posiekanej cebuli
    • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
    • 1/8 łyżeczki soli
    • 1/8 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
    • papryka do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W dużej misce wymieszać tuńczyka z selerem, cebulą, majonezem, sokiem z cytryny, pietruszką, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Dobrze wymieszać, a następnie schłodzić w lodówce. Posypać papryką (opcjonalnie).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis