Sałatka z tuńczyka z koperkiem

    Sałatka z tuńczyka z koperkiem

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 107 osób

    Łatwa sałatka z tuńczyka. Można jej użyć jako nadzienie do pomidorów, albo wypełnić nią papaje - to ciekawe połączenie smaku!

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 175 g tuńczyka z puszki
    • 30 g (1/4 szklanki) selera naciowego, pokrojonego w kostkę
    • 8 g (1/4 szklanki) posiekanego świeżego koperku
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
    • 2 łyżki majonezu light
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego light
    • 0,5 łyżeczki musztardy dijońskiej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W małej misce rozgnieść widelcem tuńczyka wraz z sokiem. Dodać seler, koper, natkę pietruszki, szczypiorek, majonez, jogurt i musztardę, i dobrze wymieszać.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis