Sałatka z ogórków i jaj

    (68)

    Jest to mieszanka świeżych i kiszonych ogórków w kremowym sosie. Bardzo prosta, smaczna i pasuje do wszystkiego!


    Zrobione przez 69 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 jajka
    • 4 małe ogórki gruntowe lub szklarniowe
    • 4 małe ogórki kiszone
    • 3 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka ugotować na twardo, obrać, każde przekroić na osiem części.
    2. Ogórki drobno posiekać. Ze świeżych ogórków usunąć pestki.
    3. Jajka i ogórki włożyć do miski, dodać majonez i wszystko starannie wymieszać. Przechowywać w lodówce. Podawać sałatkę dobrze schłodzoną.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (68)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (10)