Sałatka z kapusty pekińskiej

    Sałatka z kapusty pekińskiej

    3polubienia
    10min.


    Zrobione przez 152 osoby

    Jest to szybka i prosta do przygotowania sałatka, ale nie nadaje się do przechowywania, więc najlepiej zjeść ją natychmiast!

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 0,5 dużej kapusty, grubo posiekanej
    • 1 opakowanie tzw. zupki chińskiej
    • 70 g (0,5 szklanki) nasion słonecznika
    • Sos do sałatki
    • 120 ml (0,5 szklanki) oleju roślinnego
    • 3 łyżki cukru
    • 3 łyżki octu spirytusowego 5%

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Makaron z zupki chińskiej pokruszyć, wymieszać z kapustą i nasionami słonecznika lub migdałami.
    2. Zawartość pakietu smakowego z zupki chińskiej wymieszać z olejem, cukrem i octem. Rozlać sos równomiernie po kapuście i wszystko dokładnie wymieszać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis