Sałatka grecka z ciecierzycą

    Sałatka grecka z ciecierzycą

    18polubień
    2godz.10min.


    Zrobione przez 373 osoby

    Oto wspaniała grecka sałatka, pełna smaku i aromatu, pełna świeżych warzyw i śródziemnomorskiego uroku.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 puszki (po 400 g) odcedzonej ciecierzycy
    • 2 ogórki przepołowione wzdłuż i pokrojone w plasterki
    • 12 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    • 1/2 czerwonej cebuli, posiekanej
    • 2 ząbki czosnku, zgniecione
    • 400 g czarnych oliwek bez pestek, odsączonych i pokrojonych
    • 30 g pokruszonego sera feta
    • 1/2 szklanki włoskiego sosu sałatkowego
    • sok z 1 cytryny
    • 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
    • 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +2godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 2godz.10min. 

    1. Wszystkie składniki wymieszać razem w dużej misce. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny przed podaniem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis