Sałatka Dianne z tuńczyka i makaronu

    Sałatka Dianne z tuńczyka i makaronu

    9polubień
    20min.


    Zrobione przez 28 osób

    Sałatka z makaronem, sałatą lodową i groszkiem, która z pewnością będzie Wam smakować za każdym razem!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 110 g makaronu muszelki
    • 1 pęczek zielonej cebulki, drobno posiekanej
    • 30 g sałaty lodowej, opłukanej i poszatkowanej
    • 175 g tuńczyka z puszki, odsączonego
    • 1 puszka (450 g) zielonego groszku, odsączonego
    • 55 g startego sera cheddar

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W średnim garnku z osoloną wodą ugotować makaron aż będzie al dente. Odcedzić.
    2. Do dużej miski włożyć drobno posiekaną zieloną cebulkę i sałatę. Dodać odcedzony ugotowany makaron, odsączonego tuńczyka, groszek i starty ser, i dobrze wymieszać.
    3. Dodać sos sałatkowy wedle upodobania i podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis