Pikantna pasta z tuńczyka

    Pikantna pasta z tuńczyka

    13polubień
    5min.


    Zrobione przez 148 osób

    W tym przepisie nudny tuńczyk z puszki dostaje trochę bardziej pikantnego smaku. Zamiast konserwowych, można dodać kiszone ogórki.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 175 g tuńczyka z puszki, odsączonego
    • 1 łyżeczka majonezu
    • 1 łyżeczka startych ogórków konserwowych
    • 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
    • 1 łodyga selera naciowego, drobno pokrojona
    • 40 g (1/4 szklanki) drobno posiekanej cebuli
    • 1/4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Rozgnieść tuńczyka widelcem w małej miseczce. Dodać majonez, ogórka, musztardę, seler, cebulę i pieprz i wymieszać, aby wszystko się połączyło. Schłodzić i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis