Dip do owoców

    (126)

    Przepis ten dała mi mama. Pasuje doskonale właściwie do wszystkich owoców, ale najlepiej smakuje z truskawkami, bananami, jabłkami i winogronami.


    Zrobione przez 121 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 szklanka brązowego cukru
    • 115 g masła
    • 1 szklanka kwaśnej śmietany
    • 3 łyżeczki aromatu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W rondelku na średnim ogniu wymieszać masło z brązowym cukrem. Gdy masło się roztopi zdjąć z ognia.
    2. Roztopione masło wymieszać ze śmietaną i wanilią. Podawać na ciepło lub wstawić na 2 godziny do lodówki, by dip ostygł i zgęstniał.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (126)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)