Naprawdę prosta zupa rybna

    Naprawdę prosta zupa rybna

    17polubień
    35min.


    Zrobione przez 75 osób

    Uwaga kawalerzy: sycąca pomidorowa zupa rybna, którą się szybko i łatwo przyrządza. Dla dodania pikanterii można dodać czosnku granulowanego.

    Składniki
    ilość sztuk: 4 

    • 1 puszka (ok. 400 ml) pomidorów pokrojonych w kostkę
    • 3 łodygi selera naciowego, drobno pokrojone
    • 1 łyżeczka oregano
    • 1 łyżeczka suszonej bazylii
    • sól i pieprz do smaku
    • 225 g mrożonych filetów z dorsza

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Do średniego garnka na zupę wlać pomidory wraz z sokiem, dodać seler, oregano, bazylię, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
    2. Dodać mrożone filety rybne. Zmniejszyć ogień i gotować przez 10 do 15 minut. Gotować, aż mieszanina będzie równomiernie gorąca, a ryba będzie matowa i będzie się kruszyć. W razie potrzeby można rozcieńczyć odrobiną wody.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Amieszka
    autor:
    0

    - - 16 gru 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis