Kotleciki łososiowe

    Kotleciki łososiowe

    8polubień
    20min.


    Zrobione przez 102 osoby

    To przepis od dawna znajdujący się w mojej rodzinie, którym od czasu do czasu umilamy sobie życie. Jest to pożywna, aromatyczna, smaczna alternatywa dla hamburgerów! Pieczywo można zastąpić kawałkami gotowanych ziemniaków.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1,5 kg łososia w cząstkach z puszki, nieodcedzonego
    • 1 kromka rozdrobnionego chleba
    • 1 mała cebula starta na tarce
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 1 jajko
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 szklanka oleju roślinnego do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wymieszać łososia z chlebem, cebulą, mąką, jajkiem, solą i pieprzem. Uformować cztery kotleciki.
    2. W dużej patelni rozgrzać olej na dużym ogniu. Usmażyć kotleciki z obu stron, aż będą rumiane (około 8 minut). Położyć na chwilę na ręczniku papierowym do osączenia i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis