Łatwy łosoś

    Łatwy łosoś

    3polubienia
    45min.


    Zrobione przez 320 osób

    Szybkie, proste i pikantne pieczone filety z łososia. Podawać jako część eleganckiej kolacji z pilawem i zieloną sałatą!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 filetów z łososia (po 110 g)
    • 1 opakowanie włoskiego sosu sałatkowego (w proszku)
    • 120 ml wody
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 70 g świeżych pieczarek pokrojonych w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 175 stopni C. Lekko wysmarować masłem naczynie żaroodporne o wymiarach 23x33 cm.
    2. W filiżance wymieszać sos sałatkowy z wodą i sokiem z cytryny.
    3. Filety z łososia ułożyć w jednej warstwie w przygotowanym naczyniu żaroodpornym. Polać przygotowanym sosem, a na wierzchu położyć pokrojone w plasterki pieczarek.
    4. Piec pod przykryciem przez 15 minut, a następnie odkryć i piec dodatkowe 15 minut, polewając płynem, który wycieknie na dno naczynia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis