Kotleciki z łososia

    Kotleciki z łososia

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 125 osób

    Mój tata nauczył mnie tego przepisu wiele lat temu. Tata teraz ma ponad 70 lat, ale nadal gotuje tak dobrze, jak kiedyś. Danie proste, ale wspaniałe!

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 1 puszka (ok. 400 g) mięsa z łososia
    • 1 jajko
    • 60 g mąki pszennej wymieszanej z 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1 l oleju roślinnego do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W średniej misce dobrze wymieszać mięso z łososia z jajkiem i mąką. Uformować kotleciki.
    2. W patelni na średnim ogniu rozgrzać około 0,5 cm oleju. Smażyć kotleciki partiami, aż będą rumiane, raz obracając na drugą stronę. Odsączyć na papierowych ręcznikach i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis