Kotleciki z łososia z selerem naciowym

    Kotleciki z łososia z selerem naciowym

    4polubienia
    35min.


    Zrobione przez 109 osób

    Zdrowy i pyszny obiad. Do kotlecików wyśmienicie pasuje ocet z czerwonego wina lub sos serowy. Aby stworzyć pełen posiłek, kotleciki należy podać z zieloną sałatą i francuskim pieczywem.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 450 g różowego łososia z puszki
    • 1 drobno posiekana cebula
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 8 słonych krakersów, pokruszonych
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łodyga selera naciowego
    • 120 g mąki kukurydzianej
    • 35 ml oleju rzepakowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. W średniej misce wymieszać łososia z cebulą, jajkiem, krakersami, solą, pieprzem i selerem. Dobrze wymieszać.
    2. Uformować placki i obtaczać w mące kukurydzianej.
    3. W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać olej. Położyć kotleciki z łososia w oleju i smażyć z obu stron na złoty kolor. Dobrze odsączyć. Podawać na ciepło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis