Kiełbasa z kapustą Teresy

    Kiełbasa z kapustą Teresy

    3polubienia
    45min.


    Zrobione przez 95 osób

    Moja rodzina uwielbia to danie! Jest doskonałe na zimowy, śnieżny dzień, kiedy trzeba rozgrzać całe ciało, a w dodatku jest ono bardzo łagodne dla kieszeni. Podawać na ryżu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • 1 duża cebula pokrojona w krążki
    • 1 średnia główka kapusty, poszatkowanej w paski
    • 500 g kiełbasy, pokrojonej w plasterki
    • 2 łyżeczki przyprawy Cajun
    • 2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
    • 0,5 łyżeczki soli
    • 2 łyżeczki sosu Worcestershire

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać olej w patelni i podsmażyć na nim cebulę i kapustę aż zmiękną. Na kapustę położyć kiełbasę. Oprószyć przyprawą Cajun, pieprzem i solą, i doprawić sosem Worcestershire. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis