Kiełbasiane przekąski

    Kiełbasiane przekąski

    1polubienie
    1godz.10min.


    Zrobione przez 86 osób

    Ta przekąska z kiełbasy uzależnia. Nie zostaną żadne resztki. Przydadzą się wykałaczki, na które goście będą nabijać plasterki kiełbasy.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 500 ml piwa
    • 500 ml sosu barbecue
    • 110 g (0,5 szklanki) brązowego cukru
    • 60 ml (1/4 szklanki) musztardy dijońskiej
    • 1 kg kiełbasy, pokrojonej na 1 cm kawałki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 1godz.5min.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. W dużej patelni na średnim ogniu wymieszać piwo z sosem barbecue, brązowym cukrem i musztardą dijońską. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, a następnie zmniejszyć ogień i dodać kiełbasę. Gotować na wolnym ogniu, aż kiełbasa się przyrumieni i pokryje sosem (ok. 1 godzinę).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis