Karmelizowana kiełbasa z musztardą miodową

    Karmelizowana kiełbasa z musztardą miodową

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 97 osób

    To kolejny ciekawy przepis na kiełbasę, który zaskakuje każdego. Zawsze bardzo popularna na imprezach. Najlepszą musztardą będzie taka, która ma smak bardziej miodowy niż gorczycowy. Bardzo prosty przepis.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 0,5 kg kiełbasy
    • 355 ml (1.5 szklanki) piwa imbirowego
    • 1 łyżeczka brązowego cukru
    • 225 g (1 szklanka) musztardy miodowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Rozgrzać piekarnik na funkcji „grill”. Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Kiełbasę pokroić ukośnie w 0,5 cm plasterki.
    2. W średniej patelni podsmażyć kiełbasę w piwie imbirowym tak, by się dobrze podgrzała. Dobrze odsączyć. Ułożyć plasterki kiełbasy na przygotowanej blasze do pieczenia, następnie posypać je brązowym cukrem.
    3. Grillować kiełbasę aż brązowy cukier się rozpuści i zacznie się krystalizować, sprawdzić po 3 do 5 minutach. Podawać kiełbasę z musztardą miodową, w której będzie można ją maczać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis