Karmelizowana kiełbasa z musztardą miodową

    (100)

    To kolejny ciekawy przepis na kiełbasę, który zaskakuje każdego. Zawsze bardzo popularna na imprezach. Najlepszą musztardą będzie taka, która ma smak bardziej miodowy niż gorczycowy. Bardzo prosty przepis.


    Zrobione przez 97 osób

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 0,5 kg kiełbasy
    • 355 ml (1.5 szklanki) piwa imbirowego
    • 1 łyżeczka brązowego cukru
    • 225 g (1 szklanka) musztardy miodowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Rozgrzać piekarnik na funkcji „grill”. Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Kiełbasę pokroić ukośnie w 0,5 cm plasterki.
    2. W średniej patelni podsmażyć kiełbasę w piwie imbirowym tak, by się dobrze podgrzała. Dobrze odsączyć. Ułożyć plasterki kiełbasy na przygotowanej blasze do pieczenia, następnie posypać je brązowym cukrem.
    3. Grillować kiełbasę aż brązowy cukier się rozpuści i zacznie się krystalizować, sprawdzić po 3 do 5 minutach. Podawać kiełbasę z musztardą miodową, w której będzie można ją maczać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (100)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)