Kiełbasa z brukselką

    Kiełbasa z brukselką

    1polubienie
    33min.


    Zrobione przez 95 osób

    Plasterki kiełbasy i młoda brukselka smażone z czerwoną cebulą - to sycące danie główne. Podaję je z makaronem zapiekanym z żółtym serem i kromkami chleba francuskiego. Nawet dzieci je uwielbiają! Mój mąż lubi jeść to danie z pikantną musztardą.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżka oleju rzepakowego
    • 450 g kiełbasy, pokrojonej w 1 cm kawałki
    • 1 czerwona cebula, drobno posiekana
    • 400 g młodej brukselki, przekrojonej na połówki
    • 1 szczypta soli i czarnego mielonego pieprzu do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 18min.  ›  Gotowe w: 33min. 

    1. Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Dodać kiełbasę i cebulę. Smażyć, mieszając, aż cebula się zeszkli, 8 do 10 minut. Dodać brukselkę i smażyć jeszcze 10 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis