Kiszona kapusta z jabłkami i kiełbasą

    Kiszona kapusta z jabłkami i kiełbasą

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 66 osób

    Danie przygotowane w jednej patelni, z jabłkami, kiełbasą i kapustą - szybkie i łatwe, a do tego smaczne.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 jabłek - obranych, oczyszczonych z gniazd nasiennych i drobno pokrojonych
    • 1 kg kiszonej kapusty
    • 35 g (1/4 szkl.) brązowego cukru
    • 1 kg kiełbasy pokrojonej w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W głębokiej patelni na średnim ogniu wymieszać jabłka z kiszoną kapustą. Doprowadzić do delikatnego wrzenia, a następnie gotować przez ok. 10 minut, aż jabłka zaczną mięknąć. Wmieszać brązowy cukier i kiełbasę. Dusić jeszcze przez 5 minut, aż wszystko będzie dobrze podgrzane.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis