Kiełbasa nadziewana

    Kiełbasa nadziewana

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 174 osoby

    To świetne, szybkie danie. Uwielbiają je dzieci i dorośli! Może być przygotowane z kiszoną kapustą lub bez niej.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 450 g kiełbasy
    • 220 g puree ziemniaczanego instant (wymieszanego ze szczyptą czosnku granulowanego)
    • 200 g kiszonej kapusty
    • 55 g startego sera mozzarella

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 175°C. W dużym garnku doprowadzić wodę do wrzenia. Dodać kiełbasę i gotować przez 8 do 10 minut, aby zmniejszyć ilość tłuszczu, odcedzić. Przygotować puree zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
    2. Kiełbasę pokroić na 4 równe części, a następnie rozciąć każdą z nich wzdłuż tak, aby leżała płasko, ale nadal dwie części były ze sobą połączone. Na każdą kiełbasę nałożyć kapustę i puree ziemniaczane. Posypać startym serem.
    3. Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 do 12 minut, lub do chwili, gdy całość będzie dobrze podgrzana, a ser się rozpuści.

    Jak to zrobić?

    Jak zrobić idealne puree ziemniaczane? Przeczytaj nasz artykuł "Przygotowanie puree ziemniaczanego" w którym prezentujemy wiele cennych wskazówek na temat tej prostej przystawki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis