Kiełbasa kandyzowana

    (475)

    Nie spotkałem jeszcze nikogo, kto nie lubi tego dania. Przepis jest prosty - kiełbasę można upiec w wolnowarze, albo w piekarniku (wtedy trzeba ją piec przez 90 minut w 175°C).


    Zrobione przez 442 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 220 g (1 szklanka) brązowego cukru
    • 120 ml (1 szklanka) keczupu
    • 60 g (1/4 szklanki) startego chrzanu
    • 1 kg kiełbasy wieprzowej pokrojonej w cienkie plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. W wolnowarze wymieszać cukier z keczupem i chrzanem. Dodać kiełbasę i dobrze wymieszać całość. Gotować w wysokiej temperaturze, aż zacznie wrzeć. Zmniejszyć temperaturę na niską i gotować aż sos zgęstnieje, około 45 minut do 1 godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (475)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis