Kapusta włoska z kiełbasą

    Kapusta włoska z kiełbasą

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 100 osób

    To danie a'la Octoberfest jest proste i smaczne! Kiedy kapusta zmięknie, zamiast wody można dodać czerwone wino - pychotka!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 110 g margaryny
    • 1 cebula, obrana i pokrojona
    • 1 główka kapusty włoskiej, poszatkowana
    • 450 g ziemniaków pokrojonych w plasterki
    • 700 g ulubionej kiełbasy
    • 3 łyżki octu winnego z czerwonego wina
    • sól i pieprz do smaku
    • 120 ml (1/2 szkl.) wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. W dużej patelni podsmażyć cebulę na margarynie aż zmięknie.
    2. Dodać kapustę i ziemniaki, i podsmażać aż kapusta lekko zmięknie. Dodać kiełbasę, ocet winny, sól i pieprz. Dusić pod przykryciem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu, aż wszystko się dobrze poddusi. Wlać wodę, przykryć i dusić kolejne 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis