Gulasz z kiełbasą z wolnowaru

    Gulasz z kiełbasą z wolnowaru

    6polubień
    4godz.15min.


    Zrobione przez 110 osób

    Wspaniały smak, a potrawa naprawdę łatwa. Podaj z bułkami, a uzyskasz kompletny posiłek.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 kg kiełbasy, pokrojonej na kawałki wielkości 2,5 cm
    • 700 g kapusty kiszonej, odsączonej i wypłukanej
    • 2 kwaśne jabłka - obrane, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w krążki
    • mała cebula pokrojona w krążki
    • 1 kg czerwonych ziemniaków, pokrojonych w ćwiartki
    • 350 ml bulionu drobiowego
    • 0,5 łyżeczki kminku
    • 55 g startego sera szwajcarskiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 4godz.  ›  Gotowe w: 4godz.15min. 

    1. Do wolnowaru włożyć połowę kiełbasy i przykryć kiszoną kapustą. Kapustę przykryć pozostałą kiełbasą, jabłkami i cebulą, a na koniec ziemniakami. Polać całość bulionem drobiowym i posypać kminkiem.
    2. Przykryć i gotować w wysokiej temperaturze przez 4 godziny, lub do momentu gdy ziemniaki będą miękkie. Każdą porcję posypać przed podaniem startym serem.

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis