Gulasz z kiełbasą

    Gulasz z kiełbasą

    5polubień
    1godz.


    Zrobione przez 283 osoby

    Kiełbasa z kapustą, cebulą i zieloną papryką w pysznym sosie. Przed podaniem każdą porcję można udekorować odrobiną kwaśnej śmietany.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g kiełbasy, pociętej na kawałki wielkości 2,5 cm
    • 1 łyżka masła
    • 400 ml rosołu wołowego
    • 300 ml zupy pomidorowej (z puszki lub z kartonu)
    • 350 ml wody
    • 200 g kapusty, drobno poszatkowanej
    • 1 cebula, drobno posiekana
    • 75 g zielonej papryki, pokrojonej w kostkę
    • 1,5 łyżeczki soli
    • 0,5 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
    • 60 ml kwaśnej śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. W dużym rondlu, na średnim ogniu, podsmażyć kiełbasę na maśle, aż się dobrze przyrumieni. Dodać bulion, zupę pomidorową i wodę. Dodać kapustę, cebulę i paprykę, doprawić solą i pieprzem, i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i dusić przez 45 minut, lub do czasu, gdy smaki się dobrze wymieszają. Przed podaniem dodać kwaśną śmietanę i podgrzać całość.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis