Grzanki do zupy

    Grzanki do zupy

    5polubień
    25min.


    Zrobione przez 259 osób

    Zrobienie własnoręcznie grzanek do zup lub sałat jest naprawdę całkiem ważnym zadaniem. Przynajmniej wiadomo wtedy, co w tych grzankach siedzi. No i można z dumą oznajmić przy stole, że to własnej roboty. Można im też nadać osobisty charakter, dodając ulubionych ziół lub innych aromatów.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 15 kromek białego pieczywa
    • 1/4 szklanki roztopionego masła
    • 2 łyżeczki soli czosnkowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 175°C.
    2. Z czerstwych kromek usunąć skórki. Posmarować kromki z obu stron roztopionym masłem. Pokroić na małe kostki. Zależnie od upodobań, posypać solą czosnkową lub ziołami. Ułożyć kostki na suchej blasze do pieczenia.
    3. Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, lub aż się zrumienią. Ostudzić. Przechowywać w zamkniętym pojemniku lub torebce foliowej. Podawać do zup i sałatek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis