Grzanki czosnkowe
1 / 1 Zdjęcie:  SunFlower
Następne

Grzanki czosnkowe

Bardzo prosty przepis. Grzanki takie są dobre na sałatce Cezara i w każdej innej zielonej sałacie. Doskonale pasują też do zup.

Cathy Hofmann

Składniki

ilość porcji: 6 

  • 4 łyżki masła
  • 1 ząbek rozdrobnionego czosnku
  • 3 kromki grubości 2 cm bułki paryskiej, pokrojone w kostkę

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

  1. Nagrzać piekarnik do 175°C.
  2. W dużym rondlu stopić masło na średnim ogniu. Dodać czosnek, wymieszać i obsmażać przez 1 minutę. Dodać kostki chleba i wymieszać z masłem. Rozłożyć na blasze do pieczenia.
  3. Piec przez 15 minut, lub aż będą kruche i suche. Sprawdzać często, czy się nie przypalają. Ostudzić.

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie