Grzanki czosnkowe

    Grzanki czosnkowe

    6polubień
    25min.


    Zrobione przez 548 osób

    Bardzo prosty przepis. Grzanki takie są dobre na sałatce Cezara i w każdej innej zielonej sałacie. Doskonale pasują też do zup.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 łyżki masła
    • 1 ząbek rozdrobnionego czosnku
    • 3 kromki grubości 2 cm bułki paryskiej, pokrojone w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 175°C.
    2. W dużym rondlu stopić masło na średnim ogniu. Dodać czosnek, wymieszać i obsmażać przez 1 minutę. Dodać kostki chleba i wymieszać z masłem. Rozłożyć na blasze do pieczenia.
    3. Piec przez 15 minut, lub aż będą kruche i suche. Sprawdzać często, czy się nie przypalają. Ostudzić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis