Grillowane steki z halibuta

    Grillowane steki z halibuta

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 562 osoby

    Prosty przepis na halibuta z grilla. Sos sojowy i brązowy cukier dodają to coś, co sprawia, że to danie jest wyjątkowo smaczne.

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki cukru brązowego
    • 2 ząbki czosnku, zgniecione
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 2 łyżeczki sosu sojowego
    • 0,5 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
    • 1 (półkilogramowy) stek z halibuta

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rozgrzać grill do średniej temperatury.
    2. Do małego rondelka włożyć masło, dodać brązowy cukier, czosnek, sok z cytryny, sos sojowy i pieprz. Podgrzać na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
    3. Ruszt grilla lekko posmarować olejem. Za pomocą pędzelka posmarować rybę sosem z brązowym cukrem, a następnie położyć na grillu. Smażyć przez 5 minut z każdej strony, do czasu gdy mięso będzie można łatwo rozdzielać widelcem, polewając od czasu do czasu sosem. Pozostały sos wylać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis