Pierogi w warzywach

    Pierogi w warzywach

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Sycące i smaczne danie z pierogami i warzywami.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 łyżek oleju roślinnego
    • 1 średnia główka kapusty, drobno posiekanej
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 łyżeczka soli
    • 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
    • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
    • 450 g mrożonych pierogów z ziemniakami (lub ruskich)
    • 2 łyżki masła
    • 2 pomidory, oczyszczone z pestek i pokrojone w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. W dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu, dodać kapustę, cebulę, sól, czarny pieprz i czosnek. Dusić przez 20 do 30 minut, aż składniki będą miękkie.
    2. W dużym garnku doprowadzić do wrzenia lekko osoloną wodę. Dodać pierogi i gotować przez 8 do 10 minut lub zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu; odcedzić i dodać masło.
    3. Zanim kapusta będzie gotowa, dodać pomidory i dobrze podgrzać całość. Delikatnie wmieszać pierogi do kapusty. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis