Dorsz saute z pieprzem i cytryną

    Dorsz saute z pieprzem i cytryną

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 104 osoby

    Smażone filety z dorsza doprawione sokiem z cytryny i pieprzem. Podawać z maślanym pilawem i zieloną sałatą.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 łyżki oleju roślinnego
    • 700 g filetów z dorsza
    • 1 cytryna, wyciśnięta
    • mielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać olej. Dodać filety i skropić połową soku z cytryny. Oprószyć pieprzem do smaku. Smażyć przez 4 minuty, a następnie obrócić. Polać resztą soku z cytryny i oprószyć pieprzem. Kontynuować smażenie, aż mięso da się łatwo rozdzielać widelcem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis