Chleb ziołowy z serem

    Chleb ziołowy z serem

    2polubienia
    3godz.10min.


    Zrobione przez 249 osób

    Fantastyczny chleb pasujący do każdego włoskiego dania! Kiedy tylko mogę, używam do niego świeżych ziół z własnego ogrodu. Stosując świeże zioła należy podwoić ilości podane w przepisie. Gdy czuje się ten aromat, nie można się doczekać kiedy chleb będzie gotowy. Smacznego!

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek 700 g

    • 300 ml (1 i 1/4 szklanki) ciepłej wody (45°C)
    • 410 ml (3 szklanki) mąki chlebowej
    • 2 łyżki mleka w proszku
    • 2 łyżki cukru
    • 1,5 łyżeczki soli
    • 2 łyżki miękkiego masła
    • 3 łyżki startego parmezanu
    • 1,5 łyżeczki suszonego majeranku
    • 1,5 łyżeczki suszonego tymianku
    • 1 łyżeczka suszonej bazylii
    • 1 łyżeczka suszonego oregano
    • 1 łyżka (10 g) aktywnych suchych drożdży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.10min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Nastawić cykl pieczenia dla białego chleba i nacisnąć Start.

    Wszystko o...

    Chcesz wiedzieć więcej o drożdżach? Przeczytaj nasz poradnik "Drożdże", w którym opisujemy różnice między różnymi ich rodzajami, podajemy przeliczniki i dajemy kilka ciekawych wskazówek jak z nimi postępować!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis