Chleb pełnoziarnisty na miodzie

    Chleb pełnoziarnisty na miodzie

    1polubienie
    3godz.5min.


    Zrobione przez 427 osób

    Pełnoziarnisty chleb na miodzie, upieczony w automacie do chleba. Bardzo smaczne pieczywo, nad którym się nie napracujesz. Wymaga tyle czasu, ile zabiera odmierzenie składników.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 265 ml (1 i 1/8 szklanki) ciepłej wody (45°C)
    • 3 łyżki miodu
    • 1/3 łyżeczki soli
    • 180 g (1 i 1/2 szklanki) mąki pszennej pełnoziarnistej
    • 205 g (1 i 1/2 szklanki) mąki chlebowej
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 6 g (1 i 1/2 łyżeczki) aktywnych suchych drożdży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Dodać składniki w kolejności wskazanej przez producenta danego automatu do chleba. Nastawić funkcję „chleb pszenny”, a kolor - „jasnozłoty”.

    Wszystko o...

    Chcesz wiedzieć więcej o drożdżach? Przeczytaj nasz poradnik "Drożdże", w którym opisujemy różnice między różnymi ich rodzajami, podajemy przeliczniki i dajemy kilka ciekawych wskazówek jak z nimi postępować!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis