Biały mleczny chleb z automatu

    Biały mleczny chleb z automatu

    4polubienia
    3godz.5min.


    Zrobione przez 218 osób

    Najlepszy biały chleb z automatycznego wypiekacza do chleba jaki można znaleźć! Pyszny z masłem, gdy jeszcze ciepły. Znakomity na tosty.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 300 ml (1 i 1/4 szklanki) ciepłego mleka
    • 375 g (3 szklanki) mąki pszennej
    • 1,5 łyżki cukru
    • 1,5 łyżeczki soli
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Umieścić wszystkie składniki w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.
    2. Wybrać program „chleb zwykły” lub „chleb biały” i włączyć urządzenie. Gdy chleb się upiecze, ostudzić na metalowej kratce przed pokrojeniem.

    Wszystko o...

    Chcesz wiedzieć więcej o drożdżach? Przeczytaj nasz poradnik "Drożdże", w którym opisujemy różnice między różnymi ich rodzajami, podajemy przeliczniki i dajemy kilka ciekawych wskazówek jak z nimi postępować!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

    Podobne kategorie