Kiełbasa na słodko-kwaśno

    Kiełbasa na słodko-kwaśno

    1polubienie
    5godz.40min.


    Zrobione przez 171 osób

    Świetna przystawka na przyjęcie. Każdy ją polubi! Słodka i kwaśna, ale nie za bardzo! Łatwa do przygotowania.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 6 łyżek masła
    • 2 duże cebule, pokrojone w piórka
    • 220 g brązowego cukru
    • 400 g ketchupu
    • 3 łyżki octu jabłkowego
    • 1,5 łyżeczki pikantnej musztardy
    • 1 łyżka sosu Worcestershire
    • 2 łyżeczki ostrego sosu chili
    • 450 g kiełbasy wieprzowej, pociętej na kawałki wielkości 2,5 cm

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5godz.30min.  ›  Gotowe w: 5godz.40min. 

    1. Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę aż będzie miękka. Dodać brązowy cukier, ketchup, ocet, musztardę, sos Worcestershire i sos chili. Dusić przez 20 minut, mieszając od czasu.
    2. Włożyć kiełbasę do wolnowaru wraz z sosem i cebulą. Gotować w niskiej temperaturze przez 4 do 5 godzin. Im dłużej będzie się dusić tym lepiej!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    moje dzieci uwielbiają to danie z ryżem - 24 mar 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis