Kiełbasa duszona na piwie

    Kiełbasa duszona na piwie

    Zdjęcie do przepisu: Kiełbasa duszona na piwie
    3

    Kiełbasa duszona na piwie

    (251)
    6godz.10min.


    Zrobione przez 248 osób

    Pyszna prosta przystawka do obiadu lub dla towarzystwa! Mój mąż mógłby jeść tylko to danie, gdybym mu pozwoliła. Cała nasza rodzina również je uwielbia! Potrawa z wolnowaru zbyt łatwa, żeby nie spróbować!

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 1 kg kiełbasy wieprzowej, pociętej na kawałki wielkości 2,5cm
    • 350 ml piwa
    • 600 g kapusty kiszonej, odsączonej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 6godz.  ›  Gotowe w: 6godz.10min. 

    1. W wolnowarze wymieszać kiełbasę z piwem i kapustą kiszoną. Gotować na najniższym programie przez 5 do 6 godzin, aż mięso będzie miękkie i delikatne.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (251)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis