Kiełbasa duszona na piwie

    Kiełbasa duszona na piwie

    1polubienie
    6godz.10min.


    Zrobione przez 247 osób

    Pyszna prosta przystawka do obiadu lub dla towarzystwa! Mój mąż mógłby jeść tylko to danie, gdybym mu pozwoliła. Cała nasza rodzina również je uwielbia! Potrawa z wolnowaru zbyt łatwa, żeby nie spróbować!

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 1 kg kiełbasy wieprzowej, pociętej na kawałki wielkości 2,5cm
    • 350 ml piwa
    • 600 g kapusty kiszonej, odsączonej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 6godz.  ›  Gotowe w: 6godz.10min. 

    1. W wolnowarze wymieszać kiełbasę z piwem i kapustą kiszoną. Gotować na najniższym programie przez 5 do 6 godzin, aż mięso będzie miękkie i delikatne.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis