Kiełbasa duszona na piwie

    (252)
    6 godz. 10 min

    Pyszna prosta przystawka do obiadu lub dla towarzystwa! Mój mąż mógłby jeść tylko to danie, gdybym mu pozwoliła. Cała nasza rodzina również je uwielbia! Potrawa z wolnowaru zbyt łatwa, żeby nie spróbować!


    Zrobione przez 248 osób

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 1 kg kiełbasy wieprzowej, pociętej na kawałki wielkości 2,5cm
    • 350 ml piwa
    • 600 g kapusty kiszonej, odsączonej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 6godz.  ›  Gotowe w: 6godz.10min. 

    1. W wolnowarze wymieszać kiełbasę z piwem i kapustą kiszoną. Gotować na najniższym programie przez 5 do 6 godzin, aż mięso będzie miękkie i delikatne.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (252)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis