Kiełbasa na słodko-kwaśno z żurawiną

    Kiełbasa na słodko-kwaśno z żurawiną

    Zapisz do ulubionych
    1godz.15min.


    Zrobione przez 62 osoby

    Prosty, smaczny sposób na kiełbasę, która będzie doskonale pasować do dań z grilla i na imprezie. Kiełbasa jest marynowana w cudownie słodkiej i kwaśnej zalewie. Im dłużej się ją marynuje, tym lepiej!

    Składniki
    ilość porcji: 15 

    • 1 kg kiełbasy, pociętej na kawałki wielkości 2,5 cm
    • 900 ml sosu żurawinowego z całą żurawiną
    • 500 ml sosu barbecue

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Podsmażyć kiełbasę na rumiano w dużej patelni na średnim ogniu.
    2. Do wolnowaru włożyć podsmażoną kiełbasę, dodać żurawinę i sos barbeque. Ustawić wolnowar na niską temperaturę. Dusić mieszaninę przynajmniej przez 1 godzinę. Podawać na ciepło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis