Gulasz warzywny

    (2)
    50 min

    Wegetariański obiad na chłodny dzień. Szybki i prosty. Smakuje podawany z makaronem lub kaszą.Można doprawić wedle upodobania na bardziej pikantny.

    oleńka

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 marchewki, pokrojone w plasterki
    • 2 pietruszki, pokrojone w półplasterki
    • 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
    • 100 g zielonej fasolki szparagowej
    • 1/2 puszki kukurydzy
    • 1/2 puszki groszku
    • 1 cebula, drobno posiekana
    • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego (lub 1 pomidor drobno pokrojony)
    • 2 łyżki keczupu
    • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    • 1/2 łyżeczki oregano
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Marchew, pietruszkę, fasolkę i paprykę gotować około 20 minut w bardzo małej ilości lekko posolonej wody, aby lekko zmiękły. Zamiast soli można dodać kostkę rosołową.
    2. Gdy warzywa zmiękną, dodać posiekaną cebulę, kukurydzę, groszek, przecier pomidorowy, keczup i przyprawy. Gotować jeszcze około 15 minut.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Komentarze po polsku (2)

    Amieszka
    autor:
    1

    Bez zagęszczenia np. mąką ziemniaczaną ciężko to nazwać gulaszem, raczej zupą.  -  10 gru 2014

    keade
    autor:
    1

    pyszne i proste danie  -  12 mar 2012

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)