Kasztany wodne zawijane w boczek

    Kasztany wodne zawijane w boczek

    2polubienia
    1godz.5min.


    Zrobione przez 103 osoby

    Ślinka płynie na samą myśl o tej przystawce z pieczonych kasztanów wodnych z bekonem w aromatycznym sosie!

    Składniki
    ilość porcji: 18 

    • 1 szklanka ketchupu
    • 1 szklanka brązowego cukru
    • 1 łyżeczka sosu Worcestershire
    • 450 g wędzonego boczku w plasterkach
    • 2 puszki (po 225 g) kasztanów wodnych, odcedzonych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 175°C.
    2. Wymieszać w rondelku ketchup z brązowym cukrem i sosem Worcestershire i doprowadzić do wrzenia. Polać sosem boczek i kasztany.
    3. Pociąć boczek na odcinki nadające się do zawijania kasztanów, a największe kasztany - jeśli to konieczne - przeciąć na pół. Owinąć każdy kasztan plasterkiem boczku i przytwierdzić wykałaczką. Umieścić zawiniątka w naczyniu żaroodpornym wielkości ok. 23x33 cm.
    4. Piec w nagrzanym piekarniku, aż boczek całkowicie się upiecze, około 45 do 50 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis