Kotleciki pieczarkowe

    Kotleciki pieczarkowe

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wegetariańska alternatywa dla kotleta schabowego na talerzu. Można dodać natkę pietruszki, aby były bardziej aromatyczne.

    oleńka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g pieczarek
    • 1 cebula
    • 2 jajka
    • 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
    • sól i pieprz do smaku
    • bułka tarta do obtaczania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Pieczarki oczyścić wilgotną ściereczką i zetrzeć na grubej tarce. Przełożyć do dużej miski.
    2. Cebulę drobno posiekać, dodać do startych pieczarek. Dodać płatki owsiane i 2 jajka. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Dobrze wymieszać masę i formować kotleciki. Jeśli będą się rozpadać przy formowaniu, można dodać jeszcze jedno jajko. Obtaczać kotleciki w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.
    4. Smażyć z każdej strony po około 7 minut, aż będą rumiane.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis