Kanapka warzywna

    Kanapka warzywna

    16polubień
    10min.


    Zrobione przez 401 osób

    Pracowałem w sklepie, w którym robiono takie warzywne kanapki z ogórkami, kapustą, pomidorami i awokado. To marzenie każdego wegetarianina!

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 2 grube kromki pieczywa pełnoziarnistego
    • 2 łyżki serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 6 plasterków ogórka
    • 2 łyżki kiełków lucerny
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
    • 1 pomidor pokrojony w plasterki
    • 1 liść sałaty
    • 30 g marynowanych papryczek peperoni pokrojonych w plasterki
    • 1/2 rozgniecionego awokado

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Na każdej kromce chleba rozsmarować 1 łyżkę serka. Na jednej kromce ułożyć warstwę plasterków ogórka, przykryć kiełkami i skropić oliwą i octem. Następnie położyć plasterki pomidora, liść sałaty i plasterki papryczek. Na drugiej kromce rozsmarować purée z awokado. Złożyć kanapkę. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis