Kalafior zapiekany z serem

    Kalafior zapiekany z serem

    26polubień
    1godz.


    Zrobione przez 252 osoby

    Pyszny kalafior z żółtym serem!

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 1 kalafior
    • 55 g masła pokrojonego na kawałki
    • 1 łyżeczka majonezu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 40 g (1/2 szklanki) startego parmezanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Ugotować kalafior w całości na parze (około 30 minut). Odcedzić i włożyć do żaroodpornego naczynia.
    2. Nagrzać piekarnik do 190°C.
    3. Majonez wymieszać z musztardą i posmarować nim kalafiora, a na wierzchu położyć kawałeczki masła. Obficie posypać parmezanem.
    4. Piec bez przykrycia w temperaturze 190°C przez około 30 minut, aż ser się zrumieni.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    olena2012
    autor:
    3

    prosto i pysznie. - 15 maj 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis