Jajka faszerowane Barbary

    Jajka faszerowane Barbary

    13polubień
    35min.


    Zrobione przez 220 osób

    To proste danie może być doskonałym dodatkiem do każdego świątecznego menu.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 8 jajek
    • 0,5 łyżeczki musztardy
    • 1 łyżka sosu majonezowego do sałatek
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 szczypta papryki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Włożyć jaja do garnka z wodą tak, by je przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zdjąć z ognia i pozostawić w gorącej wodzie na 10 do 12 minut. Wyjąć z gorącej wody i ostudzić.
    2. Obrać jajka i pokroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i wymieszać z musztardą, sosem majonezowym, solą i pieprzem, aż powstanie gładka pasta.
    3. Napełnić połówki jajek przygotowanym nadzieniem i posypać papryką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    ZdzisławHądzel
    3

    Bardzo dobry przepis warto z niego skorzystać polecam..... - 13 gru 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis