Faszerowany ser brie

    Faszerowany ser brie

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 50 osób

    Słodkawy smak skarmelizowanej cebuli i suszonych daktyli nadają temu serowi brie wyjątkowy charakter. Podawać z kromkami bagietki lub z dużymi krakersami.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 3 łyżki masła
    • 1 drobno pokrojona cebula
    • 2 szklanki (140 g) świeżych pieczarek pokrojonych w plasterki
    • 0,5 szklanki (75 g) posiekanych daktyli bez pestek
    • 1 krążek (225 g) sera brie

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Na średniej patelni na średnim ogniu stopić masło i lekko podsmażyć cebulę wraz z pieczarkami. Następnie dodać daktyle i podgrzewać farsz jeszcze przez 2 minuty.
    2. Przekroić brie w poprzek, by powstały dwa krążki (wierzch i spód), do środka nałożyć cebulowego nadzienia. Złożyć obie części sera.
    3. Podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 do 3 minut lub do momentu kiedy ser zacznie bulgotać. Podawać zaraz po wyjęciu z mikrofalówki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis